top of page

Bananen Cake


Door de cake te bakken in een broodblik met bakpapier krijgt de cake de stoere uitstraling van een boerencake, maar door het gebruik van melk, banaan en de hoeveelheid bakpoeder, wordt hij smeuïg en muffin-achtig van structuur. kortom, een andere cake dan men zou verwachten doch verrassend voor iemand die van banaan houdt.




Recept

Aantal: 12 personen

Bereidingstijd: 25 minuten

Baktijd: 50 MINUTEN

Temperatuur: 180 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: Cake

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten


  • 5 rijpe bananen

  • 15 cl citroensap

  • 210 gram Griekse yoghurt

  • 170 gram honing

  • 3 eieren

  • 2 theelepels amandel-extract (amandel getrokken op rum)

  • 300 gram bloem

  • 1½ baking soda

  • 100 gram walnoten

  • ¼ theelepel zout


Voor de afwerking


  • poedersuiker

Voorbereiding

  • Oven voorverwarmen op 180 graden

  • Eieren dienen op kamertemperatuur te zijn.

  • Prak de bananen fijn en voeg er de citroensap aan toe. 

  • bekleed een broodbakblik met een vel bakpapier.

  • Kraak de walnoten en hak ze fijn


Werkwijze


Doe in een kom de yoghurt met het banaangoedje en de eieren, roer het goed door elkaar. Voeg er dan de walnoten, honing en vanille-extract aan toe er roer nog even door.


Neem een andere schaal en mix de bloem met de baking soda en het zout met een houtenlepel door elkaar. Voeg dit vervolgens toe aan het yoghurtmengsel en meng het goed.


Schep het beslag in de bakvorm en laat haar 50 minuten rustig bakken. Wanneer de baktijd verstreken is, even controleren met een pen, ik gebruik daarvoor altijd Chinese eetstokjes, wanneer deze er droog uitkomt is de cake goed en kan het uit de oven, anders de baktijd verlengen met 5 minuten.


laat de cake dan op een rooster afkoelen. Bestrooi het met poedersuiker



60 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Hi, hi!, laat ik nou niet van bananen houden, ik gruwel al van de lucht. Vast iets psychies 😁

Like
bottom of page